Ci, którzy widzieć Boso Contessa wiem o tym W ogrodzie Chodzi o znalezienie sposobów na nieco łatwiejsze gotowanie klasycznych potraw. Uwielbia sprytne skróty, takie jak używanie mrożonego ciasta francuskiego zamiast kupowania własnego. A jeśli chodzi o kolacje w środku tygodnia, Garten ma wyjątkowy przepis, który jest tak łatwy do przygotowania.


Ina Garten uwielbia znajdować proste skróty – jak składniki kupione w sklepie
Ina Garten, gwiazda Food Network, nakręciła swój program, Boso Contessaod prawie 20 lat. Garten była wcześniej właścicielką sklepu spożywczego Barefoot Contessa, który nie tylko pomógł jej doskonalić umiejętności gotowania, ale także opanował sztukę stylizacji i dekorowania potraw.
W całym swoim programie Garten mocno wierzy, że skróty to świetny sposób, aby znacznie ułatwić klasyczne przepisy. W niektórych przypadkach wybiera składniki kupione w sklepie, zamiast robić je samodzielnie (np. Makaron). „Nie musisz robić wszystkiego od zera” – powiedział kiedyś Garten Jedzenie i wino. „Nie chcę robić ciasta francuskiego. Danie mi łaski pójścia na skróty, kiedy ma to sens, było niezwykle cenną praktyką podczas mojej kulinarnej podróży. „


POŁĄCZONY: Ina Garten ma proste sekrety tworzenia 2 złożonych potraw: Eggs Benedict i Her Cheesy Soufflé
Garten przysięga na obiad z parmezanem i kurczakiem w ciągu tygodnia
Każdy odcinek programu Garten’a zwykle podkreśla jeden rodzaj wydarzeń. To może być przyjęcie jej mąż Jeffrey Garten, a może ma przyjaciela fotografa na obiad. Niezależnie od tego Garten często oferuje posiłki do planowania imprez w swoim programie, np. B. ciasta i specjały deserowe lub duże kawałki mięsa.
Jednak jeśli chodzi o kolację w tygodniu, Garten lubi prostotę. I ma gdzie pójść na prosty posiłek w dni powszednie: kurczaka z parmezanem. „To cały obiad na jednym talerzu – soczysty kurczak z pieczywem ziołowym, zimną sałatką cytrynową i ogolonym parmezanem” – powiedział Garten o daniu na niej stronie internetowej. Chwali się też, że przygotowanie zajmuje tylko 30 minut.


Jak zrobić kurczaka z parmezanem Ina Garten
Nie trzeba wiele dla tych, którzy chcą spróbować popularnej potrawy ogrodowej. Będziesz potrzebować:
Na kurczaka:
6 piersi z kurczaka bez kości i skóry
1 Mąkę o wszechstronnym przeznaczeniu
Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz
2 bardzo duże jajka
1 1/4 szklanki przyprawionej suchej bułki tartej
1/2 szklanki drobno startego parmezanu plus dodatkowa porcja do podania
Masło niesolone
Dobra oliwa z oliwek
Sałatka dziecięca dla 6 osób, umyta i odwirowana
Na winegret cytrynowy:
1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny (2 cytryny)
1/2 szklanki dobrej oliwy z oliwek
Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Na początek ubij piersi z kurczaka na grubość 1/4 cala. Mąkę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu wymieszać na talerzu. Odłożyć. W misce połącz jajka i odrobinę wody, aby uzyskać mycie jajek. Następnie na innym talerzu wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Posmaruj kurczaka mieszanką mąki, następnie zanurz w umywalce z jajek i posmaruj bułką tartą.
Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy. Ugotuj kurczaka po 2-3 minuty z każdej strony lub do całkowitego ugotowania. Odłóż kurczaka na bok.
Wymieszaj składniki na winegret i wymieszaj z surówką. W razie potrzeby udekoruj kurczaka sałatą i dodatkowym parmezanem.
if (typeof(cs_sd) !== „undefined” && cs_sd.partner == ‚CMfacebook’) {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‚https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‚init’, ‚1447317708679797’);
fbq(‚track’, ‚PageView’);
}