Wymienione są tutaj restauracje i inne obiekty gastronomiczne, które Inspektorzy Zdrowia Powiatu San Bernardino tymczasowo zamknęli od 25 listopada do 3 grudnia 2020 r. Ze względu na zbliżające się zagrożenia dla zdrowia. Jeśli nie podano daty ponownego otwarcia, agencja nie otworzyła ponownie tego obiektu jako ponownie otwartego, jak podano w niniejszej publikacji.
Piekarnia Concha15311 7th St., Victorville
- Data zamknięcia: 2. grudnia
- Świetny: 91 / A.
- Powód zamknięcia: Inwazja karaluchów. Inspektor zobaczył pięć żywych karaluchów na zlewie iw pobliżu kasy, a także kilka martwych karaluchów.
garnirunek7890 Haven Ave. Suite 15-16, Rancho Cucamonga
- Data zamknięcia: 2. grudnia
- Świetny: 96 / A.
- Powód zamknięcia: Nie gorąca woda. Inspektorowi powiedziano, że restauracja była otwarta przez dwa dni bez działającego podgrzewacza wody.
Tijuanas tacos1702 S. Euclid Ave., Ontario
- Data zamknięcia: 25. listopada
- Świetny: 90 / A.
- Powód zamknięcia: Inwazja karaluchów. Inspektor widział około 10 żywych karaluchów w pobliżu zlewu i 10-20 martwych karaluchów za płytą kostkarki do lodu. Było jeszcze jedno krytyczne wykroczenie: Carne Asada był w lodówce od poprzedniego dnia i nadal nie ostygł do bezpiecznej temperatury.
- Data ponownego otwarcia: Restauracja została zatwierdzona telefonicznie po otrzymaniu usługi odstraszania szkodników i inspektora odwiedził 30 listopada sprawdzić, czy w obiekcie nie było karaluchów.
Inspekcje niezakończone mają znaczenie
Tutaj znajdziesz wybrane kontrole obiektów, które nie zostały zamknięte, ale miały inne ważne problemy.
El Tepeyac meksykańskie jedzenie, pod adresem 385 E. Mill St. Suite 4 w San Bernardino sprawdzono 2 grudnia i otrzymał ocenę 80 / B z trzema krytycznymi naruszeniami. Około 40 funtów ugotowanej fasoli nadal nie ostygło do bezpiecznej temperatury po 12 godzinach w lodówce. Surowe i gotowane chorizo były przechowywane w tym samym pojemniku. A naczynia nie zostały odpowiednio umyte i zdezynfekowane. Spośród sześciu drobnych naruszeń w dwóch obszarach występowały suche odchody gryzoni, ale nie było oznak aktywnego zakażenia, a personel nie był zaznajomiony z procedurami zmywania naczyń ani temperaturami gotowania. Badanie kontrolne zaplanowano w ciągu 48 godzin, aby upewnić się, że nie ma już aktywności gryzoni.
Birrieria xolospod adresem 105 N. Euclid Ave. w Ontario był sprawdzono 1 grudnia i otrzymał ocenę 81 / B za krytyczne wykroczenie. Trzy duże pojemniki z fasolą ugotowaną dzień wcześniej nie ostygły jeszcze do bezpiecznej temperatury. Wśród 10 drobnych naruszeń w dwóch umywalkach nie było mydła, aw piwnicy znajdowały się stare i nowe odchody gryzoni. Na następny tydzień zaplanowano wizytę kontrolną w celu sprawdzenia, czy ośrodek jest wolny od gryzoni.
Tutti Frutti La Michoacana, około 1845 E. 4th St. w Ontario sprawdzone 30 listopada i otrzymał ocenę 84 / B z trzema krytycznymi naruszeniami. Jedzenie było w niebezpiecznych temperaturach w lodówce, która nie była zimna. Ta sama chłodnica nie działała inspekcja rok temu lub Marsz. W innej lodówce był duży pojemnik ze spleśniałym mango. Zakład wyprodukował ponad 500 tamales z niezatwierdzonym palnikiem propanowym, które operator wcześniej dwukrotnie usunął na polecenie inspektorów Listopad 2018 i Grudzień 2019. Badanie kontrolne 2. grudnia stwierdził, że chłodnica działa, a palnik na propan zniknął, ale został zastąpiony przenośnym palnikiem elektrycznym. Kierownikowi powiedziano, aby używać go tylko do gotowania wody, a nie do gotowania posiłków. Była to trzecia klasa B w restauracji od 2018 roku.
Burgerim, przy 7220 Day Creek Blvd. Apartament 140 był w Rancho Cucamonga odwiedził 30 listopada i stwierdził, że usunięto Karta klasy C, którą otrzymała w zeszłym tygodniu.
Aktualizacje z ostatnich kilku tygodni
Kebab Królewski, pod adresem 370 W. Court St. Suite D w San Bernardino, która została zamknięta 25 listopada z powodu inwazji karaluchówmógłby Ponowne otwarcie 30 listopada.
O tej liście
Ta lista zostanie opublikowana online w piątki. Wszelkie aktualizacje dotyczące ponownego otwarcia restauracji zostaną dodane do listy w przyszłym tygodniu.
Wszystkie zakłady gastronomiczne w powiecie są regularnie kontrolowane pod kątem zgodności z przepisami zdrowotnymi. Obiekt traci cztery punkty za każde krytyczne naruszenie i od jednego do trzech punktów za drobne naruszenia. Ocena A (od 90 do 100 punktów) jest uważana za „ogólnie lepszą”, ocena B (od 80 do 89) za „ogólnie akceptowalną”, a ocena C (od 70 do 79) za „ogólnie niedopuszczalną” i wymaga przeglądu . Placówka zostanie tymczasowo zamknięta, jeśli uzyska mniej niż 70 punktów lub wystąpi krytyczne naruszenie, którego nie można natychmiast usunąć.
Aby uzyskać więcej informacji na temat inspekcji tej lub innych restauracji w hrabstwie San Bernardino, odwiedź www.sbcounty.gov/dph/ehsportal/FacilityList/food. Aby złożyć skargę na zdrowie, przejdź do www.sbcounty.gov/dph/ehsportal/StaticComplaint lub zadzwoń pod numer 800-442-2283.