Przejażdżka kolejką górską po pandemii koronawirusa to jeszcze nie koniec dla sceny gastronomicznej w San Diego. Co oznacza ta runda ograniczeń dla restauracji w hrabstwie San Diego, ponieważ Kalifornia ponownie zaostrza ograniczenia dla firm z powodu rosnącej liczby przypadków COVID-19 w różnych hrabstwach? Eater San Diego zagłębia się w tę historię i inne najważniejsze wiadomości tygodnia z naszej lokalnej sceny kulinarnej.
Jedzenie na miejscu w restauracjach zostało zakłócone przez nominację nowego gubernatora Kalifornii
Oczekuje się, że zacznie obowiązywać w ten weekend. Nowa regionalna kolejność pobytu w domu w Kalifornii wpłynie na już schorowany przemysł restauracyjny w wielu hrabstwach, w tym w San Diego. Gubernator Gavin Newsom powiedział, że nowy porządek zostanie uruchomiony, gdy pojemność łóżek na OIOM w regionie spadnie poniżej 15%. Od 3 grudnia San Diego nie pociągnął za spust, ale Newsom powiedział, że to tylko kwestia czasu – i niewiele czasu – zanim hrabstwa takie jak nasze się tam pojawią. W tym przypadku nakazuje to mandat Restauracje w hrabstwie San Diego są zobowiązane do tymczasowego zawieszenia wszystkich restauracji na miejscu. w tym posiłki na świeżym powietrzu, które są obecnie jedyną opcją na miejscu w San Diego, podczas gdy hrabstwo pozostaje w fioletowym rzędzie. W ramach zamawiania pobytu w domu restauracje w San Diego mogą nadal oferować jedzenie na wynos i dostawę. Według Newsom od momentu wejścia w życie tego mandatu zajmie to co najmniej trzy tygodnie.
Filipino Giant Jollibee otwiera drive-thru w Mira Mesa
Jollibee, Niezwykle udana restauracja powróciła do dzielnicy Mira Mesa z nową lokalizacją z oknem dojazdowym. Ta globalna firma fast food jest znana z łączenia zachodniej domowej kuchni z azjatyckimi smakami w daniach takich jak smażony kurczak, słodkie spaghetti oraz tarta brzoskwiniowo-mango.
LA Sushi Pro przygotowuje pierwszą restaurację w San Diego
Japoński założyciel popularnego Sklep sushi Sieć z Los Angeles wprowadza do San Diego koncepcję niedrogiego, wysokiej jakości sushi. Pierwsza z trzech planowanych lokalizacji zostanie wkrótce otwarta w Kearny Mesa. Convoy Street Sushi hachi Sprzedaje nigiri, ręcznie robione bułki, przystawki i wiele innych, a większość produktów kosztuje 3,50 USD.
Posłuchaj / zasubskrybuj scenę z San Diego w Eater Podcast, aby zapoznać się z najnowszymi historiami o lokalnym stylu życia i wiadomościami z naszej lokalnej sceny kulinarnej. W miarę przyzwyczajania się do życia w pandemii koronawirusa zmienił się sposób korzystania z naszego miasta. Będziemy Cię informować o tych zmianach, ponieważ wpłyną one na działania podczas przestoju w San Diego. Kliknij tutaj, aby znaleźć scenę San Diego Featuring Eater w dowolnym miejscu, w którym słuchasz podcastów.
North Park Gastropub dołącza do składu Sky Deck
Nadchodzący Projekt Sky Deck w centrum miasta Del Mar Highlands, Ekskluzywny kolektyw gastronomiczny złożony z lokalnych i zupełnie nowych restauracji finalizuje swoją listę z Craft House, przeszczepem z North Parks 30th Ulica, która serwuje nowoczesną kuchnię amerykańską z wpływami Baja, w tym kanapki, hamburgery i tacos.
Tijuana Food Hall wyróżnia się lokalnymi specjałami
Park to nowo wybita jadalnia z jednymi z najbardziej znanych restauracji w Tijuana, od perełek ulicznego jedzenia po restauracje prowadzone przez szefów kuchni. Rosnąca oferta obejmuje placówki lokalnych ulubionych Oryx i Tortas Wash Mobile. Na początku 2021 roku zostanie tam również powiększony stół rolniczy z San Diego.
Uzyskaj najnowsze historie o stylu życia w San Diego z The Scene w NBC 7 Zapisz się tutaj do naszego newslettera;; Wystarczy wpisać swój adres e-mail i kliknąć pole obok opcji Scena.
Candice Woo jest założycielką Eater San Diego, czołowego źródła wiadomości na temat restauracji i barów w San Diego. Bądź na bieżąco z najnowszymi treściami z Eater San Diego Facebook lub Świergoti zaloguj się do Eater San Diego Biuletyn tutaj.