
Jeśli jest jedna rzecz, której świat nauczył się w zeszłym roku, to tego, że COVID-19 nieodwołalnie zaburzył naszą koncepcję „normalności”. Pandemia dotknęła również przedsiębiorstwa i różne branże w sposób, który będzie odczuwalny w nadchodzących latach. Jeśli jednak uda nam się przystosować, nasz nowy styl życia po pandemii może nie być tak ponury, jak to sobie obecnie wyobrażamy.
Przebudowa Twojej restauracji W tym bezprecedensowym czasie wydaje się, że to ostatnia rzecz, którą powinieneś zrobić. Jeśli jednak zrekonstruujesz swoją firmę i wyposażysz ją z myślą o pandemii COVID-19, dzięki takiemu stylowi życia możesz zaoszczędzić dużo czasu, stresu i pieniędzy staje się naszą nową normalnością lub gdy inne choroby spowodują przyszłe pandemie.
Bycie dobrze przygotowanym rzadko pozostaje bez nagrody. To samo dotyczy Ciebie i Twojej firmy. Jak przygotować przemodelować po pandemiiOto kilka przydatnych wskazówek, o których należy pamiętać podczas rozpoczynania budowy.
Uaktualnienia mogą poprawić bezpieczeństwo

Kiedy myślisz o głównych zmianach, jakie COVID-19 wprowadził w naszym codziennym życiu, prawdopodobnie to pomyślisz stosowanie masek na tej liście. Chociaż niektórzy Amerykanie spierają się o skuteczność masek, większość tak Miasta nadal stawiają ten wymóg podczas wchodzenia do miejsc publicznych, takich jak restauracje czy bary.
Zapamietaj to Eksperci wielokrotnie zwracali uwagę na zdolność maski do zmniejszania rozprzestrzeniania się Od COVID-19 maski mogą stać się częścią naszej nowej normy, przynajmniej dla niektórych osób, takich jak osoby starsze i inne osoby wysokiego ryzyka.
Jeśli chodzi o przebudowę, zaktualizuj swoją restaurację Wentylator HVAC lub system filtrów powietrza może pomóc Poprawa jakości powietrza w pomieszczeniach, Komfort klientów i pracowników oraz efektywność energetyczna. Jest to korzystne nie tylko dla ogólnej atmosfery biznesowej, ale także dla dystansu społecznego. Ostatnie badania sugerują, że można przeprowadzić odpowiednie kontrole techniczne, takie jak odpowiednia i odpowiednia wentylacja pomagają zminimalizować transmisję powietrzną wirusów, takich jak COVID-19.
Możesz dodatkowo poprawić tę możliwość poprzez filtrację cząstek stałych i dezynfekcję powietrza. Biorąc pod uwagę, że aktualizacja HVAC jest stosunkowo częstą częścią przebudowy, jest to bardzo proste, zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę dodatkowe bezpieczeństwo, jakie może mieć ulepszony system wentylacji.
Pomóż zachować dystans

Jest kilka zalet Budowa dwóch osobnych wejść dla Twojej restauracji, jedną dla klientów obiadowych, a drugą dla zamówień drogowych i odbioru. Po pierwsze, może pomóc Twojej restauracji płynniej funkcjonować, ograniczając i zmniejszając kwotę okres oczekiwania dla tych, którzy chcą po prostu odebrać zamówienie i jechać. Może również pomóc zwiększyć bezpieczeństwo klientów i pracowników.
W przypadku COVID-19 dystans społeczny stał się ważnym wkładem w ograniczenie rozprzestrzeniania się w naszych społecznościach. Chociaż tendencja do posiadania oddzielnych wejść na jedzenie i jedzenie na wynos rosła jeszcze przed COVID-19, jego użyteczność jest teraz niezaprzeczalna. Jeśli dwa oddzielne wejścia nie są możliwe, można również dodać przejście. Jeśli naszą nową normą jest uwzględnienie odpowiedniego dystansu, gdy to możliwe, dlaczego klienci nie mieliby ułatwiać konserwacji?
Zaktualizuj wszystkie obecne słabości

Przebudowa nie zawsze oznacza budowę. Przebudowa może również wyglądać na całkowitą przebudowę systemu operacyjnego. Standardy higieny gwałtownie wzrosły wraz z COVID-19. Prawdopodobnie przeniesie się to również w przyszłość i szczerze mówiąc, kto może narzekać na takie rzeczy, jak poprawiona czystość.
Pracownicy Hospitality Net wykonują świetną robotę, wymieniając go Ważne ulepszenia, jakie restauracje mogą wprowadzić w świecie po pandemii. Lista zawiera:
- Popraw standardy: Będzie to niezbędne po COVID 19 do Zwiększ ogólny protokół czyszczenia w obszarach takich jak kuchnie, toalety i inne miejsca publiczne, których ludzie często dotykają.
- Zaktualizuj interakcję z klientem: Sposób powitania i siedzenia gości powinien się zmienić, aby odzwierciedlić sytuację po wystąpieniu COVID.
Zmiany te są stosunkowo łatwe do wdrożenia, ale bardzo skuteczne. Weź pod uwagę możliwe luki w swoim systemie operacyjnym i szukaj rozwiązań, które zapewnią wszystkim dobre samopoczucie.
Nigdy nie można być zbyt ostrożnym
Ważne jest, aby pamiętać, że Twoje prace budowlane powinny zawsze traktować bezpieczeństwo jako priorytet, szczególnie w świecie po COVID. Zawsze, gdy firmy przebudowują lub wprowadzają zmiany strukturalne, pracownicy i wykonawcy muszą bardzo uważać na szkodliwe substancje. Nie tylko może to zagrozić Twojemu zdrowiu, ale na przykład gdy obecne są niebezpieczne chemikalia W powietrzu i podczas wdychania mogą powodować kaszel i problemy z zatokami. Jeśli COVID-19 nas czegoś nauczył, to jak szybko takie rzeczy jak kaszel mogą rozprzestrzeniać wirusy.
Podejmij odpowiednie środki ostrożności podczas budowy i przebudowy, aby chronić wszystkich zaangażowanych. To może wydawać się oczywiste, ale nigdy nie można być zbyt ostrożnym, zwłaszcza biorąc pod uwagę, ile tajemnic wciąż otacza COVID-19. Nawet jeśli szczepionka jest opracowywana i udostępniana opinii publicznej, nadal trudno jest przewidzieć, co się stanie. Podejmij odpowiednie środki ostrożności podczas budowy i pozwól mu działać jak kontrola trucizny na pokrętle szybkiego wybierania.
Ostatecznie, niezależnie od tego, czy jesteś właścicielem restauracji, czy nie, COVID-19 niewątpliwie zmienił się na kilka sposobów. Jak my wszyscy Spróbuj poruszać się po obecnej sytuacji i przygotować się na przyszłe, ważne jest, aby priorytetowo traktować zdrowie i bezpieczeństwo. Kiedy przebudowujesz swoją restaurację po pandemii, pamiętaj o wielu lekcjach, których już się nauczyliśmy i spróbuj wdrożyć je tam, gdzie możesz. Twoje przyszłe ja prawdopodobnie ci podziękuje.